Sočno i ukusno

Prebranac bez mesa za kuvare početnike: Jednostavan recept koji uvek uspe

Prebranac Foto: Shutterstock
Jednostavno rešenje za ručak koji će vas držati sitim celog dana.

Prebranac je tradicionalno jelo kojem malo ko može da odoli. Može se praviti sa mesom ili bez njega, ali ukus je u obe verzije fantastičan. Mi vam donosimo recept za jednostavan prebranac za početnike koji će vas oduševiti već na prvi zalogaj.

Prebranac bez mesa Foto: Shutterstock

Sastojci:

700 gr pasulja
1 veći praziluk
1 veći crni luk

ulje
aleva paprika
tucana ljuta paprika
so, biber
lovorov list
biber mleven
biber u zrnu

Priprema: 

Pasulj dobro oprati, naliti vodom, dodati 2-3 kašike ulja, malo lovorovog lista i biber u zrnu. Ostavite pasulj da se kuva. Na ulju propržite na krugove praziluk i crni luk i dinstajte luk oko 20-30 min da dobro omekša. Dodajte u luk soli, aleve paprike i tucane paprike. U đuvečaru stavite na dno kuvanog pasulja (moraju ostati cela zrna) pa preko pasulja dinstan luk, pa pasulj, pa luk sve do utroška i završite pasuljem, pa odozgo malo ulja. Stavite u rernu na 200 stepeni oko 30 minuta. Mora ostati malo čorbice jer ne sme pasulj da bude potpuno suv.

(Kurir.rs/Stil)

This browser does not support the video element.

00:14
Recept za palačinke od sira i krompira Izvor: instagram recipeincaption